"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Съставен АУАН от КАТ на частен (поземлен) имот.

Публикувано на 11 Май, 2017 от в Наказателно право

Преди 3 месеца ми беше съставен АУАН за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Акта ми беше съставен на частен имот, което е в директен разрез с чл.2 ал.3 от ЗДвП. Предстои ми да се явя в съд. Написах доста жалби, че акта ми беше съставен на частен имот, но не ми беше обърнато внимание на жалбата. Също така имаше още двама с мен в колата, които твърдят, че не съм излизал от границите на частния имот, а в показанията си полицаите са казали, че съм излязъл с повече от половината си кола на пътя и техен колега от ПП Русе е тръгнал към мен с палка, но аз съм дал назад, с опит за бягство. Тези показания на полицаите нямат нищо общо с действителността. Единия свидетел заминава в чужбина след няколко дни и е възможно да не присъства на делото. Свидетелските им показания, които са дали пред разследващ орган важат ли в съда? Каква е тежестта на думите ни, при положение, че 3-ма твърдим едно а двамата полицаи коренно различно? Също така намерих решение по наказателно дело от Плевенски окръжен съд, който оневинява гражданин с инициали А.А. , защото е шофирал в частен имот и не е напускал границите на частния имот. В следствие на извършеното от мен нарушение не са настъпили никакви имуществени или неимуществени вреди.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Добре е адвокатът Ви да поиска разпит пред съдия на приятеля Ви, който заминава в чужбина. Папката с материалите по досъдебното производство се прилага към НОХД.

Тежестта на думите Ви ще се преценява от съда, защото както сам казвате е дума срещу дума. Зависи как ще се представите Вие и свидетелите Ви в съдебно заседание и какви показания и обяснения ще дадете.

Престъплението по чл. 343б от НК е формално, т.е. достатъчно е да сте шофирали с концентрация на алкохол над 1,2 промила, за да Ви се наложи наказание. Без значение е липсата на вреди.

 

 

адв. Бойчева