"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Скъпи приятели, до 29.03.20 г. няма да приемам клиенти в кантората. Ще работя от вкъщи! Ако Ви мъчат въпроси и имате нужда от мен, не се колебайте, позвънете ми! Нека сме отговорни към близките си!

 

Иск за неспазване на съдебно решение след развод

Публикувано на 22 Януари, 2020 от Х. М. в Семейно право

Добър вечер адвокат Бойчева. Казвам се Христомир Мутафчиев и от 06.2018 съм разведен по взаимно съгласие като правата над дъщеряни Аделина на 6г.са поделени, а поради факта, че бившата ми съпруга в по-голямата част от годината е в чужбина(разбирайте 10 месеца в чужбина и два в България) е осъдена да ми плаща издръжка в размер на 130лв.,както и да делим на две всякакви разходи свързани с градина, посещаване на извънкласни форми, спорт, др. културни мероприятия и т.нат. От момента на развода към днешна дата майката не е дала и стотинка за градина(сумат вече възлиза на около 250лв.)и тъй като от 06.2018 до сега мин.работна заплата е вдигана два пъти решавам да заведа иск за дължимата сума за детска градина както и за по-висока издръжка. Оказва се обаче, че трябва да си наема адвокат, чийто хонорар възлиза на 500лв.,тоест надхвърля двойно исканата от мен сума. Въпросът ми е това нормално ли е? Няма ли някакъв друг начин да си потърся правата? Излиза че в тази държава искове за под 1000лв няма смисъл да се подават, освен ако не са готови да са на загуба само заради някакъв вид морална победа?

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

При спечелване на делото бившата Ви съпруга ще бъде осъдена да Ви заплати направените от Вас разноски - държавни такси и адвокатско възнаграждение.

Можете и да се представлявате сам в съда, ако считате, че разполагате с необходимите знания!

А можете и да се опитате да разговаряте с майката!

 

С пожелание за усмихнат ден!

адвокат Бойчева