"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Разваляне договор и изтекла давност на плащане

Публикувано на 8 Май, 2015 от Б. И. в Административно право

Здравейте имам договор за интернет и телефон с Виваком имам желание да го прекратя без да плащам неустойки за 2 години а съм на 8мия месец - Значи услугата често не работи 0- картата се разваля- как може по вина на доставчика некачествена услуга ми предоставя - без да ми смени картата повредила се е и толкова аз няма да ходя 5 пъти да ми я сменя. Това едното питане второто е за пободно пак към тях за плащане на неустойки от преди 5 години как да ги погася по давност задължението да е нищожно пред съда и да нямат основание да си правят устата да искат пари. Също и за 1 глоба 250лева на Кат акт. по давност да го махна там как стоят нещата. Непериодично плащане 5 годишна давност.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Без да знам какви са клаузите на договора Ви с Виваком, не мога да отговоря на пърия Ви въпрос.

Ако в продължение на 5 год. Виваком не си е потърсил вземането, то е недължимо. Не е нужно да правите нищо. При образуване на дело от тяхна страна е необходимо да направите възражение за изтекла погасителна давност. Няма как да попречите на Виваком да си търсят парите.

Относно глобата към КАТ - подайте заявление за недължимост на вземането поради изтекла погасителна давност. Най- вероятно вземането е прехвърлено към НАП и е образувано изпълнително дело срещу Вас.

 

адв. Бойчева