"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Подаване на молба за развод

Публикувано на 13 Ноември, 2016 от М. И. в Семейно право

Здравейте адв.Бойчева! Бих искала да задам няколко въпроса: 1.Какви док.да подготвя към молбата за развод? От брака имаме едно дете-момиченце с навършени 9 год.на 01.11.2016. Със съпруга ми живеем разделени от 4 г и няколко месеца, като детето и аз живеем в мое жилище, което е придобито преди брака. 2. Какви ще ми бъдат разходите по бракоразводното дело? 3.Ориентировъчна продължителност в случай, че делото не е по взаимно съгласие? Ще Ви моля в е-mail да запишите телефон за връзка и адрес, на който мога да Ви намеря. Благодаря предварително за консултацията!

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Необходими документи - удостоверение за скключен граждански брак и удостоверение за раждане на детето.

Минималните разходи са - 25 лв. - държавна такса + такса банка; адвокатско възнаграждение не по- ниско от 600 лв., съгласно Наредба № 1 за минималните размери на адвокатските възнаграждения

При развод по чл. 49 от СК /разстройство на брака/- минимален срок - 3 месеца /1 месец за отговор на другата страна, 1 месец от приключване на съдебните прения и даване на ход по същество до постановяване на решението/.

При развод по чл. 50 /взаимно съгласие/ - минимален срок 1 месец от подаване на исковата молба, ако съдът не е претоварен.

 

Обадете ми се на тел: 0886 85 96 58, за да уговорим ден и час за консултация.

 

адв. Бойчева