"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Намаляване на присъдена издръжка

Публикувано на 16 Декември, 2013 от С. Х. в Семейно право

Здравейте, от десет години живея в Испания, тази година - април, си дойдох за постоянно, и разбрах че съм осъден да плащам издръжка в размер на 200лв. за детето си, което живее с майка си.Не сме били женени, но не живеем на семейни начала, няма водено дело за родителски права, поне аз не знам за такова.В момента работя за 300 лв, и както вървят нещата скоро ще съм безработен.Какво трябва да направя за да намаля тая издръжка, нямам нищо против да плащам издръжка,но въз основа на доходите ми.И как е възможно да ми присъдят 200 лв., без да знаят какви са ми доходите и как живея.Мога ли да заведа дело за намаляване на издръжката, и друго дело за неправомерно определяне на първата издръжка от 200 лв.Благодаря Ви.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Можете да заведете искова молба с искане за намаляване на присъдената издръжка. Минималния размер на издръжката е 1/4 от минималната работна заплата.

Родителските права нямат нищо общо с издръжката на детето. Щом сте осъден да плащате издръжка, явно сте припознали детето.

Дело за "неправомерно определяне на първата издръжка" не можете да водите. Най- вероятно по делото сте представляван от служебен адвокат или не сте представляван, ако някой е получил призовка за Вас със задължението да Ви я предаде.

Нправете справка в деловодството на съда по местоживеене и ще разберете колко и какви дела са водени срещу Вас.

 

С пожелание за усмихнат ден!

адв. Бойчева