"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Кражба на лични данни и тормоз

Публикувано на 31 Януари, 2016 от И. Т. в Наказателно право

Здравейте, става въпрос за кражба на лични данни от компютър както и наблюдение на компютъра от други лица освен мен и тормоз свързан с достъпа на чужди лица до личните ми данни . Имам непрекъснати проблеми с достъпа до интернет (доставчик Шумен спринт ООД), при последното им посещение разбрах че имат достъп до компютъра ми (При поискване от тяхна страна да им извадя настройките на мрежовата карта преди още да докосна мишката за да кликна на иконката единия от техниците каза "А май нямаш иконка" - иконка имах но точно преди да дойдат иконката ми беше изчезнала от компютъра)и разспространяват информацията на трети лица. Поради проблемите с интернета ми казаха че щели да ми сложат компютъра на монитор (каквото и да значи) срещу което се възпротивих и им казах че нямат моето съгласие да го правят. Обвинението което искам да повдигна не е само срещу тях, когато правя нещо на компютъра ми слушам съседите ми как го коментират.Напоследък проблемите зачестиха и това е причината да ви пиша. ПП Имам акаунт в ИБей и търгувам там - в последния месец нямам нито едно събщение или запитване за продукт.Последните месеци (от11,2015 до сега) покупките ми от ИБей бяха изчезнали и се наложи да подавам молба до КЗП за да си ги получа обратно).Пейпал акаунта(имам го от няколко години) ми беше стопиран многократно и проверяван което не се е случвало преди.Когато бях в банката оператора който ме обслужваше даваше информация на трето лице (мисля че даже ми загубиха и виртуалната карта която им върнах за да получа нова).Когато си сменях личната карта полицая който дежуреше пусна двама души до мен точно когато си вземах документите от касата. Относно комшиите ми имат развален климатик отдавна и продължават да го пускат нощно време (02-06 часа)Климатика им разтриса цялата плоча когато работи в тежък режим.Същите комшии навремето правиха постановки със техен човек от уж ХЕИ за повишените норми на шум (когато служителя им мереше шума климатика им беше изключен), викаха полиция (отново техни хора (даже не всички бяха полицаи) за измислен шум който аз съм причинявал (ако ходенето е забранено значи съм виновен).Имам и още оплаквания срещу други хора и фирми.Но бих искал да получа съвет или да ви посетя.(Комшиите ми имат връзки в полицията и на други места както и приятели които са готови да лъжат и мамят за тях). Благодаря предварително за отговора

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

За описаните проблеми следва да сезирате Комисията за защита на личните данни /КЗЛ/ с жалба. Те ще извършат проверка и при наличие на данни за нарушение на ЗЗЛД ще наложат санкции на оператора, в случая интернет доставчика Ви.

Относно шума от съседите - подайте жалба до РЗИ /бившите ХЕИ/. Те ще извършат проверка и при констатирани нарушения ще наложат санкции.

 

адв. Бойчева