"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

запор на заплата

Публикувано на 17 Септември, 2013 от Д. В. в Гражданско процесуално право

Искам да попитам за един проблем.През 2006 получих запор на заплатата си по дело по което съм поръчител и работодателят ми започна да превежда част от заплатата ми.През 2008 започнах работа на друго място но старият работодател не беше пратил запорното съобщение до новият ми работодател.Аз почнах сам да правя вноски към ЧСИ, но 2009 спрях да превеждам пари и от тогава до сега август 2013 не съм превеждал пари, но и ЧСИ не ме е търсил.И сега пак получавам запорно съобщени по същото дело от 2006 .Има ли някаква давност от това ,че ЧСИ не ме е търсил 4 години и да спре да ме търси и да ми прави наново запор но сега с дата 12.08.2013.Благодаря предварително.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

По принцип не е ЧСИ този който Ви търси, а взискателят /този на когото дължите пари/.

Съгласно чл. 433, ал. 1, т. 8 изп.производство се прекратява, когато взискателят не е поискал извършването на изп. действие в продължение на 2 год. Можете да направите такова искане пред ЧСИ.

Ако желаете, заповядайте в кантората и носете всички документи - по гражданското и по изп. дело, мисля, че може да се намери и друго решение на проблема Ви, но без да съм видяла документите не мога да твърдя нищо. 

 

С пожелание за успех!

адв. Бойчева