"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

заповед за изпълнение на парично задължение по чл 410 отГПК

Публикувано на 23 July, 2013 от С. С. в Гражданско процесуално право

Дължа пари на ВиК но има отчитания с които не съм съгласна и за които те не можаха да ми обяснят нищо Имам право на възражение към заповедта но не зная има ли смисъл от него и какво точно да пиша В периодите на отчитане, с които не съм съгласна е начислявана служебна вода, като всеки месец е писано каквото им хареса. Например за периода от 14октомври 2010 до 10 ноември 2010 са ми писани 95 кубика плюс 10 кубика от общия водомер за обща сума 198 лева. На следващото отчитане -65 кубика. След това-24 кубика.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Във възражението, което е приложено към заповедта за изпълнение е достатъчно да напишете само, че не дължите сумата и да го входирате в съда преди да изтече 14 дневния срок.

При подаване на възражение срещу издадената заповед за изпълнение, съдът дава на ищеца 1 месечен срок да предяви установителен иск . В новообразуваното дело /исково производство/ ищецът следва да докаже вземането си.

В исковото производство обаче, задължително ще Ви трябва адвокат, тъй като в противен случай рискувате да загубите делото и да платите разноските на ищцовата страна.

Ако считате, че сумата е правилно изчислена и я дължите, не подавайте възражение, защото ще се натоварите с допълнителни разноски.

С пожелание за усмихнат ден!

адв. Бойчева