"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Заповед за изпълнение

Публикувано на 27 Март, 2017 от А. К. в Гражданско процесуално право

Здравейте получих от призовка "Заповед за изпълнение на парично задължение ". От Софийски районен съд.За просрочени задължения от 01.05.2014 до 30.04.2016 Общата сума е малко над 1200 лв в нея са включени доставената топлина енергия +лихва +мораторна лихва + такси за дялово разпределение+разноски по делото 80лв В интерес на истината не плащам редовно сметките на топлофикация. Намерих в къщи касови бележки за плащане което съм направил на 10.08.2016 от които става ясно че съм платил последно сметка за 31.10.2015. Моля да ме посъветвате какво мога да направя.На гърба на Заповедта за изпълнение е написана Важна информация за длъжника от която разбирам че мога да обжалвам пред СГС само в частта за разноските в двуседмечен срос,прикрепена е и бланка "Възражение". Благодаря предварително п.с.Аб.номер ми е 394510

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Ако считате, че не дължите претендираната сума - то тогава попълнете ВЪЗРАЖЕНИЕТО, което сте получили заедно със Заповедта за изпълнение. Срокът е 14 дни от датата на получаване на съдебното съобщение.

Достатъчно е да напишете, че не дължите сумата. Тогава ищецът ще е длъжен да предяви иск.

Ако обаче НЕ СТЕ СИГУРЕН, не подавайте възражение, защото ще увеличите разноските си.

 

адв. Бойчева

Comments (1)

Здравейте ! А при възражение в частта с разноските и времето за изпълнение на задължението , пак ли ще бъде увеличена цялостната сума ?