"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Задължения към теленор

Публикувано на 8 Август, 2016 от И. С. в Гражданско процесуално право

Здраейте. Имам просрочено задължение към Теленор от 300 лв ( само от месечни такси). От Теленор осъществиха контакт с мен по телефона. Разбрахме се да платя на вноски задължението си. Направих вноска от 50 лв.Првоначално мислех, че ще платя всичко в рамките на един месец, но се оказа че няма да имам тази възможност. Ще са ми необходими два. Госпожата от Теленор ми каза, че това е неприемливо и ще ме съди, като сметката ще стане 1250. Съветва ме да търся бърз заем и да платя. Въпросът ми е след като осъм платил 50 лв и съм за1вил намерение в рамките на два месеца да заплатя на няколко пъти останалите 250 лв имат ли правно основание да ме осъдят след като по това задължение има плащане. Ако ме осъдят мога ли и аз да ги съдя? Благодаря!

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Ако е настъпил падеж на плащанията, кредиторът, в случая Теленор могат да предявят срещу Вас граждански иск. Договорете се с тях и подпишете споразумение. Не се доверявайте и не разчитайте на телефонен разговор. Ако не е изтекла погасителната давност /3 год./ от датата на изискуемост на вземането, Ви съветвам да платите. Така ще предотвратите плащането на съдебни разноски.

 

адв. Бойчева

Comments (2)

Здравейте! Имам начислени неустойки на стойност 700 лв. към Теленор.Когато обслужвам задължението си било то и с дребни суми (защото постъпиха некоректно спрямо мен) имат ли право да предявят граждански иск срещу мен? В техен магазин,госпожицата ми обясни,че няма срок за заплащане.Преди дни ми се обадиха и ми се развикаха,че внасям много малко на месец и това тях не ги устройва.Заявиха ми в прав текст,че ако се налага и жилището трябва да си продам,но до края на месец Септември трябва да изплатя задължението си? Ще съм Ви благодарна да ми дадете съвет по случая. Желая Ви спокойна вечер! :)

Здравейте искам да попитам в какъв период от време се губи давността на това задължение, което имам към Теленор