"Там, където свършва законът, започва тиранията." ~Джон Лок Нова регистрация | Вход

Задължение към арбитражен съд

Публикувано на 10 Август, 2016 от п. Б. в Вещно право

Днес ми се обадиха от арбитражен съд, че им дължа 1400лв, защото са ме осъдили миналата година. Във връзка за неизплатени задължения към стария глобол. Чиято давност е изтекла. Уведомлението е получено от майка ми и върнато от нея с вързажение. Казаха ми, че ще ме съдят на втора инстанция и сумата щяла да стане около 2500лв,след това предстояло описване на имущество на адреса на който съм регистриран. Той се води все още на баба ми и дядо ми които са починали и имат две наследници майка ми и леля ми, които още не са направили подялба. Повечето неща са на повече от 10г и документите им за собственот отдавна ги няма. Могат ли да ги извемат? Мога ли да спестя това посещение на съдия изпълнител на майка си, като си променя адресната регистрация. Казаха ми, че близките ми ще ли да плащат моите задължения, което ми се стори смешно, понеже нямам наследници. Само баща ми е починал, но той нямаше брак с майка и освен дългове не ми е оставил нищо. И този и той е по негова вина.

Адвокат Бойчева: 

Здравейте,

Мисля, че някой Ви мами. Арбитражният съд /който и да е от общо 15 такива в България/ няма практика да звъни на длъжниците. Съдът постановява съдебни актове и НЯМА втора инстанция.

Проверете си нещата. Проверете в деловодството на районния съд по адресната Ви регистрация има ли заведени срещу Вас дела. Направете справка и в арбитражния съд.

Нама закон по който близките Ви да плащат задълженията Ви. Задълженията преминават върху наследниците в случай, че приемат наследството, но това предполагам Ви е известно.

 

адв. Бойчева